Jobb

Jobba på NKC

Se lediga jobb

På NKC har vi en bred flora av arbetsuppgifter och som anställd hos oss får du många gånger också ta ansvar för andra arbetsuppgifter, utöver ditt expertområde .

Jag har ansvar för att driva ledningsprocessen i fabriken som helhet och att arbeta med nya och befintliga kunder. Som min tredje uppgift har jag också tillsammans med en underleverantör hand om IT-driften i företaget. För mig är detta fantastiskt bra då jag inte skulle trivas med att bara arbeta med ett område.

johan_carlson_2
-Johan Carlson, fabrikschef

 

Vi har självklart också plats för ett antal specialister som skall dyka djupt inom de områden som vi vill utvecklas och bli bäst på. Inom tillverkningen har operatörerna också ett brett arbetsområde där vi försöker stimulera till att lära sig flera arbetsuppgifter så att monotona arbetsmoment minimeras. De flesta vill ju utvecklas och ha möjlighet till kompetensutveckling.

Självklart finns det också har möjlighet att bli specialist så länge man har lärt sig grundstegen först. Allt handlar om engagemang och intresse.

 

Tony Reitz heter jag, och har jobbat på denna fabrik sedan 1987. Jag jobbar som verktygsmakare i en verkstad med pressverktyg.  Vi som jobbar i verktygsverkstaden har ett mycket varierande arbete där vi gnistar, svarvar, slipar och har ett stort utbud av bänkarbete. Själv jobbar jag också med verktygsprovning och utveckling av nya produkter med hjälp av konstruktörer, kvalitetssäkrare och projektledare. Anledningen till att jag har varit kvar så länge på företaget är naturligtvis att jag har haft en bra utveckling och att jag trivs med både arbetet och arbetskamrater.

johan_carlson_2
-Tony Reitz, verktygsmakare

NKC präglas av att vi har en stor mångfald bland de anställda i företaget. Om du tycker om att arbeta i en internationell miljö med människor från många olika delar av världen är NKC företaget för dig.

Trivs du med olikhet?
Vi har kunder i alla världsdelar och våra ägare är ett familjeföretag från Japan. Detta innebär att du som arbetar hos oss måste trivas med olikhet. Du måste kunna hantera olika kulturer och utnyttja den kreativitet som olikhet och mångfald ger.

Kollektivavatal
Vi har kollektivavtal med IF Metall och Unionen.

 

UNIONEN

IF-Metall-JPG

 

 

 

Lediga jobb

Yrke

NKC söker Maskinoperatörer till tillverkningen

Vi söker dig som vill arbeta inom NKCs produktion. Exempel på processer som våra operatörer får lära sig att hantera är pressning, laserskärning, fräsning, plastgjutning och ytbehandling.Arbetstid: 3-skift
Egenskaper
Vi ser att du är tekniskt duktig, nyfiken, och noggrann som person. Det är önskvärt att du har kunskaper inom CAD/CAM, samt produktionskörning i CNC-maskiner och erfarenhet av robotar. Du är drivande och vill utveckla NKCs arbetssätt och metoder inom produktionen tillsammans med övriga kollegor, chef och tekniker. Du skall kunna använda vanliga IT-verktyg.

 

Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

 

För mer information om befattningen kontakta:
Roger Jonson, Teknisk chef +4631-337 1552
Anna Sjåstad, HR-chef +4631-337 1306
Sandra Christoph IF metall sandra.christoph@nkc-eu.comAnsök här!

Fyll i dina uppgifter och bifoga ditt CV.
Yrke

NKC processutveckling söker en Processutvecklare/Projektledare

Som processutvecklare/projektledare arbetar du med utvecklings- och investeringsprojekt samt förbättringsaktiviteter, inom tillverkningen som idag består av 4 st produktions-områden uppdelade inom formsprutning av fordonskomponenter, skärande bearbetning, laserskärning och pressning/stansning. Projekt drivs enligt GPM-modellen. Beroende på projektens art kan arbetet innebära en del resor.Arbetsuppgifter

Som processutvecklare/projektledare arbetar du med utvecklings- och investeringsprojekt samt förbättringsaktiviteter, inom tillverkningen som idag består av 4 st produktions-områden uppdelade inom formsprutning av fordonskomponenter, skärande bearbetning, laserskärning och pressning/stansning. Projekt drivs enligt GPM-modellen. Beroende på projektens art kan arbetet innebära en del resor.

Egenskaper

Vi söker dig som har teknisk högskolekompetens samt erfarenhet av produktion och/eller tekniskt förbättringsarbete i projektform eller som idag arbetar som projektledare. Som person är du utåtriktad och bra på att kommunicera. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du trivs i en ansvarsfull roll och är initiativrik, drivande och ambitiös. Uppgifterna ställer krav på analys- och problemlösningsförmåga samt ledarskap. Många av våra leverantörer finns utomlands, så kunskaper i engelska är viktigt. Kunskap i andra språk är meriterande.

Vi strävar efter att stärka vår kompetens inom följande områden: formsprutning av fordonskomponenter, styr och automationsteknik, robotteknik, skärande bearbetning och maskinsäkerhet, så erfarenhet och kunskap inom dessa områden är särskilt meriterande.

Har du erfarenhet av annat förbättringsarbete t.ex. Six sigma, Lean-, TPM-, Omställnings-arbete är detta också till fördel.

 

Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

 

För mer information om befattningen kontakta:

Roger Jonson, Teknisk chef +4631-337 1552

Anna Sjåstad, HR-chef +4631-337 1306

Gunnar Olander, Unionen +4631-337 3081Ansök här!

Fyll i dina uppgifter och bifoga ditt CV.
Yrke

Mättekniker

Vårt mätrum består av 5 medarbetare och vi söker en erfaren Mättekniker med CMM kunskap. Vi kan erbjuda en spännande tjänst med stora möjligheter till personlig utveckling i ett framgångsrikt och spännande företag. I rollen som Mättekniker med CMM kunskap kommer du att ansvara för kvalitetssäkring vilket innebär mätning av alla detaljer och produkter som tillverkas. Du kommer att arbeta med mätmaskiner som styrs via programmering men även manuellt. Vi håller just nu på med en investering i en ny CMM maskin och du kommer att vara delaktig i detta projekt.Arbetsuppgifter
Främst arbeta med mätuppdrag i CMM och övrig mätutrustning. Även framtagning av nya mätmetoder inom vår tillverkning. Mätklocksinställningar, mätning innan leverans, nivåmätningar, kalibreringar, underhåll av mätapparater, medverka i projekt, utbilda och stödja tillverkningskanalerna i mättekniska frågor med mera. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation av mätresultat i form av Excel-dokument eller via statistiskt processtyrningsprogram. I tjänsten kommer du ha regelbunden kontakt med våra interna och externa kunder.

Kvalifikationer
Kunna tolka ritningar/mätprinciper och omsätta de till ett mätprogram. Meriterande om du kan Calypso. Du är en person med ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och teknisk utbildning. Positivt är om du arbetat med mätmaskiner samt programmering av mätprogram inom skärande bearbetning (ersätt grön text med röd). Din tekniska kompetens och din erfarenhet är saker som utmärker dig och är också det som driver ditt brinnande intresse med att arbeta med kvalitetssäkring.

Egenskaper 
Du ska kunna utrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Personliga egenskaper som värderas är förmåga att självständigt driva ditt arbete, noggrannhet, flexibilitet och mycket stort tekniskt intresse. Som person är du utåtriktad, noggrann, bra på att kommunicera och har kunden i fokus, internt som externt. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

 

Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

 

Kontakt 
Mats Dahlgren Kvalitetschef Tel. 031 – 337 21 14
Anna Sjåstad HR Tel. 031 – 337 13 06
Gunnar Olander Unionen Tel. 031-3373081
Sandra Christoph, IF Metall Tel. 0708 – 27 69 90Ansök här!

Fyll i dina uppgifter och bifoga ditt CV.